Peter Cox nv

Betonherstelling

Trots lid van FEREB

Peter Cox nv is lid van de Belgische vereniging van specialisten in de herstelling, versteviging en de bescherming van betonconstructies (oftewel FEREB). Wij behaalden ook het niveau A- en niveau B-procescertificaat van het BCCA, waarmee we kunnen aantonen dat we dé geschikte firma zijn om beschadigd beton te herstellen. Ons team is gecertificeerd om schadediagnoses op te stellen en beton te beschermen volgens officiële bestekken.

Betonherstelling brug hoog Peter Cox
Herstellingswerken betonbrug Peter Cox

Herstellen & saneren

Ons takenpakket bestaat hoofdzakelijk uit beton herstellen en saneren. Barsten en scheuren in betonnen constructies kunnen heel wat oorzaken hebben, waaronder betonrot en milieu- of luchtverontreiniging.

Betonrot tast de stalen wapening van het beton aan en laat het beton geleidelijk afbrokkelen. Milieu- of luchtverontreiniging (bv. zure regen of CO2 ) verzuurt dan weer het betonoppervlak en na verloop van tijd ook de wapening. 

Efficiënte totaalservice

Opdat de betonschade geen gevaar zou vormen voor de draagkracht van uw pand, voeren we vooraf een grondige analyse uit. We onderzoeken de functie van de hoofd- en hulpwapening en gaan na of er constructieve of niet-constructieve schade aanwezig is.

Vervolgens herstellen we het beton met CC- of PCC-mortel. Qua betonsanering beschermen we hersteld beton met een coating die carbonatatie (of betoncorrosie) tegenhoudt.

Betonherstelling brug proper Peter Cox

Uw beton laten herstellen?

Aarzel niet om uw vrijblijvende offerte aan te vragen!