Peter Cox nv

Gevelreiniging en -onderhoud

Aangepast aan uw pand

Zijn uw gevelstenen verweerd en dringend aan een opfrissing toe? Vertrouw dan op Peter Cox nv. Afhankelijk van uw gebouw en de steensoort zetten we de geschikte reinigingsmethode in. Hieronder geven we u graag een woordje uitleg over de diverse technieken die we beheersen:

Gevelreiniging rode baksteen Peter Cox

Straalmethoden

Wij bieden u de keuze uit drie verschillende straalmethoden die we op alle steensoorten kunnen toepassen – op voorwaarde dat we de juiste straaldruk respecteren.

Een té hoge straaldruk en het type straalmiddel kunnen uw gevel erg beschadigen. Daarom werken we met olivijn, een Noors mineraal dat zachter is dan wit zand, waarmee we uw pand op een zachte manier reinigen. 

De straalmethoden die wij onder de knie hebben, zijn het:

Chemisch reinigen

Bij een chemische reiniging smeren we uw gevel in met oplosmiddelen o.b.v. zuren of alkaliën. Nadien spuiten we de gevel af met water onder hoge druk. Om alle zuren te neutraliseren, brengen we een acid neutraliser aan om het milieu te beschermen. Door de gevel meermaals te spoelen, stoppen we de werking van de producten. De techniek is ideaal voor bakstenen of betonnen muren, maar dan weer niet voor gevels uit natuursteen. Let erop dat het spoelwater uw gazon of beplanting kan aantasten. 

Gevelreiniging villa Peter Cox
Gevelreiniging puntdak Peter Cox

Pelmethode

Bakstenen binnenmuren reinigen wij met behulp van de pelmethode. Daarbij brengen we een vuiloplossende pasta aan die opdroogt en een elastische laag vormt. We laten de pasta 24 uur inwerken en trekken nadien de elastische laag van de muur. Zo is al het vuil in één keer verwijderd! 

Waterbesijpeling

Waterbesijpeling is een weinig agressieve reinigingsmethode die we voornamelijk inzetten bij onbewoonde gebouwen. We bespuiten de volledige gevel met leidingwater en schrobben die na enkele uren af met hondsgrasborstels. Zo verdwijnt een groot deel van het vuil. 

Aangezien de gevel geheel doordrenkt wordt tijdens het proces, kan het pleisterwerk van oude gebouwen zonder spouwmuur ook langs de binnenzijde nat worden. Daarom gebruiken we waterbesijpeling eerder bij standbeelden of bij muren zonder binnenafwerking

Gevelreiniging plant Peter Cox
Gevelreiniging rood wit Peter Cox

Reiniging met natte & verzadigde stoom

Deze techniek is vergelijkbaar met waterbesijpeling, maar neemt geen hardnekkig vuil weg. We bespuiten uw gevel met heet water van ongeveer 70 ° Celsius en een drukniveau van ongeveer 70 bar. Door de hoge temperatuur zal het water sneller verdampen en zal het dus minder snel in de muren trekken. De techniek leent zich uitstekend als u de patine van uw gevel wil bewaren of als u de gevel wil voorbereiden op schilderwerken

Reiniging met koud water onder hoge druk

Uw gevel reinigen met koud water onder hoge druk is meer een voorbereidende handeling dan een effectieve reiniging. We verwijderen enkel het oppervlakkige stof, zodat we uw gevel daarna kunnen renoveren.  

Wil u meer weten over een van bovenstaande reinigingsmethoden? Geef ons dan gerust een seintje en wij geven u alle nodige informatie.

Gevelreiniging groot huis Peter Cox

Uw gevel laten reinigen of onderhouden?

Aarzel niet om uw vrijblijvende offerte aan te vragen!